Αναρχία επικρατεί, στις Η.Π.Α.; Φαίνεται πως ναι, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, ακριβώς. 

 

Στην πραγματικότητα, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να ανατρέψει την εκλογική ήττα του, η οποία είναι, όπως έχουμε γράψει, ήδη, από τον περασμένο Νοέμβριο, προϊόν και της στοχευμένης εκλογικής νοθείας, στην οποία προέβη ο κομματικός και πολιτειακός εκλογικός μηχανισμός των Δημοκρατικών, σε κρίσιμες πολιτείες, με το παραφούσκωμα του εκλογικού σώματος, που επιχειρήθηκε και τελικά, πέτυχε να δώσει την νίκη, στον Joe Biden και την Kamala Harris, η οποί, όπως φαίνεται, θα διαδεχθεί, αργά, ή γρήγορα, στην προεδρία, τον γηραιό νεοεκλεγέντα πρόεδρο. 

 

Θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο του, εάν συναινούσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Mike Pence, στην άμεση, εκ μέρους του, αμφισβήτηση του σώματος των εκλεκτόρων, που ψήφισαν Biden, αλλά ο Mike Pence, λειτουργώντας, ως φύλακας της υποτιθέμενης εγκυρότητας του αμερικανικού ολιγαρχικού πολιτικού, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει αυτό, που θέλει ο Donald Trump, ο οποίος, όπως φαίνεται, έχει απομονωθεί, από την πολιτική ολιγαρχία των Η.Π.Α.

 

Προφανώς, δεν έχει απομονωθεί, από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι, όπως φαίνεται και από την κατάληψη της έδρας του Κογκρέσου, από αυτούς, μετά την μεγάλη συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν, στην Ουάσινγκτων, δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την ήττα του Trump, ο οποίος είναι δεδομένο ότι υποκίνησε την κατάληψη του Καπιτωλίου και φυσικά, είναι προφανές ότι θα αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα, με αυτή την ενέργειά του. 

 

Τελικά, δηλαδή, δεν πέτυχε τίποτε ο Donald Trump; Δεν είναι αλήθεια αυτό. Κάτι πέτυχε.

 

Πέτυχε το να μην επικυρωθεί, χθες, η εκλογή του αντιπάλου του. Δεν λίγο αυτό, αλλά δεν είναι και πολύ, είναι ελάχιστο, διότι η επικύρωση της εκλογής του Joe Biden, όσο και αν τραβήξει, σε μάκρος, μπορεί να γίνει – και θα γίνει –, ακόμη και σήμερα, ή εντός των προσεχών ημερών, όσες και αν είναι αυτές.

 

Επίσης, αυτό, που πέτυχε (και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων) ο απερχόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α., είναι να εξευτελίσει, βαρύτατα και σε βάθος χρόνου, το ολιγαρχικό αμερικανικό πολιτικό σύστημα, γεγονός, το οποίο είναι περισσότερο, από προφανές. Και αυτό η αμερικανική πολιτική ολιγαρχία και το αμερικανικό βαθύ κράτος δεν πρόκειται να του το συγχωρήσουν ποτέ.

Αλλά, ουσιαστικά, ο Donald Trump έχει βρεθεί, σε αδιέξοδο και το μόνο, που πιστεύω ότι μπορεί να κάνει, είναι να διαπραγματευθεί, για το προσωπικό του μέλλον. Αν και τα περιθώρια, για κάτι τέτοιο έχουν στενέψει, πάρα πολύ, αφού, σχεδόν, όλοι οι συνεργάτες του τον έχουν εγκαταλείψει και το αμερικανικό κατεστημένο είναι τσαντισμένο μαζύ του.

 

Δεν πρόσεξε και έχασε, έστω και αν του έκαναν νοθεία, στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Ας πρόσεχε. 

 

Το μέλλον, βέβαια, σχετικά, με την υπόθεση Trump, πρόκειται να είναι πολύ πλούσιο και θα μας διασκεδάσει.

 

Θα δούμε…