Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο είμαι υπαρκτός. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι οι εμπειρίες σου από τον Παναγιώτη Βήχο και τις περσόνες του (μια πρακτική που, όπως φαίνεται, είναι διαδεδομένη στο Διαδίκτυο, απλώς η περίπτωση του Παναγιώτη Βήχου είναι η περισσότερο κωμικοτραγική.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ vngelis ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ.

 

Τάσος Αναστασόπουλος.

Αγαπητέ vngelis.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο είμαι υπαρκτός. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι οι εμπειρίες σου από τον Παναγιώτη Βήχο και τις περσόνες του (μια πρακτική που, όπως φαίνεται, είναι διαδεδομένη στο Διαδίκτυο, απλώς η περίπτωση του Παναγιώτη Βήχου είναι η περισσότερο κωμικοτραγική, επειδή περιέχει και το στοιχείο της πεισματικής συμπεριφοράς ενός γερο-ξεκούτη, που αρνείται να δεχτεί ότι οι εξελίξεις τον έχουν ξεπεράσει και να τα παρατήσει, όπως τον έχουν συμβουλεύσει οι νηφάλιοι φίλοι του) σε κάνουν επιφυλακτικό, απέναντι σε κάθε τι που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο μαζύ του.

Και είναι φυσικό να είσαι επιφυλακτικός και απέναντί μου επειδή είχα την ατυχία να σχετισθώ μαζύ του, μέσω του ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ’’. Αυτό το κατανοώ και το σέβομαι, αλλά κάνεις λάθος.

Θα σου πω το πώς έγινε και έμπλεξα με το ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’ του Παναγιώτη Βήχου.

Τον Αύγουστο εφέτος ήμουν για διακοπές σε ένα χωριό έξω από την Καστοριά και κατ’ ουσίαν αποκλεισμένος επειδή μου είχαν πάρει το δίπλωμα οδήγησης, λόγω υπερβολικής ταχύτητας (και σωστά διότι έτρεχα με 158 χιλιόμετρα την ώρα).

 

 

Ανδρέας Μηλιώνης.

Εκεί, λοιπόν, με μόνη παρέα τον φορητό υπολογιστή μου βρήκα τον Παναγιώτη Βήχο και το ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’ του, μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία, που είχα με ένα φίλο μου, τον Ανδρέα Μηλιώνη από την Πετρούπολη, ο οποίος μου έδωσε και την ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας στο Ίντερνετ, λέγοντάς μου ότι φαίνεται καλή σελίδα (και εκείνος από την Ραφήνα, όπου βρισκόταν, είχε πέσει τυχαία επάνω στο ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’ και είχε διαβάσει ορισμένα καλά άρθρα, όπως μου είπε).

Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια με τον Παναγιώτη Βήχο, το ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’ και το διαβόητο θρεντ ‘‘ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ : ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ’’, που άνοιξε ο ‘‘@’’, ο οποίος, εκ των υστέρων, αποδείχτηκε ότι ήταν μία από τις περσόνες του Παναγιώτη Βήχου.

Έτσι, απλά έχουν τα πράγματα. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Βέβαια, στην εξέλιξη της συζήτησης, όταν σταμάτησαν οι ευγένειες από την μεριά του Παναγιώτη Βήχου, άρχισαν οι συνωμοσιολογίες του ‘‘Ανατροπέα’’ και του ‘‘orderly’’, γύρω από το ποιος είμαι και για το αν είμαι ένα μέλος του επιτελείου της Ασφάλειας, κάποιου Υπουργείου, ή του Indymedia, ή αν είμαι ο Τάκης Φωτόπουλος και ο θεός ξέρει ποιος άλλος.

Φυσικά, όλα αυτά ήσαν διασκεδαστικά, αφού έδειχναν την πρακτορολογία και την ακατάσχετη συνομωσιολογία, που εξακολουθεί να επικρατεί στον χώρο των τροτσκιστών και όχι μόνο. Αυτήν την κατάσταση την αντιμετώπισα χιουμοριστικά, στέλνοντας στην συζήτηση φωτογραφία μου και αντίγραφο μέρους της αστυνομικής μου ταυτότητας, αλλά από ότι φαίνεται δεν μπόρεσα να τους πείσω.

Επίσης, πρέπει να ειπωθεί ότι, μετά από όλα αυτά και ύστερα από την διακωμώδηση, που υπέστησαν με όσα έκαναν στην εξέλιξη της συζήτησης για τον Κορνήλιο Καστοριάδη, όπου συμπεριφέρθηκαν ως γελοιογραφικά καρτούνς, ο Παναγιώτης Βήχος και η παρέα του εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι είμαι αυτός που είμαι. Και γι’ αυτό επιτέθηκαν με μανία και με άθλιο τρόπο, σε εκείνον, που – τώρα - νομίζουν ότι είμαι, δηλαδή στον Γιάννη Μιχαλόπουλο, καθηγητή από την Πετρούπολη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική εφημερίδα ‘‘ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ’’ ( http://www.petroupoli-tk.gr/ ) και συντονιστής στο ‘‘petroupolis forums’’, όπου είμαι μέλος και αρθρογραφώ και εγώ, πάντοτε επωνύμως.

Γιάννης Μιχαλόπουλος.

Πιστεύω ότι γνωρίζεις την περιπέτεια που έχει ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, λόγω ενός συκοφαντικού σχολίου κάποιου ανώνυμου συγγραφέα τον Ιανουάριο του 2006 σε μια συζήτηση στο ‘‘PETROUPOLIS FORUMS’’, σε βάρος του τοπικού στελέχους της Ν. Δ. Φάνη Παπαδόπουλου, πρώην νομάρχη Βοιωτίας, διορισμένου επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτή η υπόθεση είχε να κάνει με τις επιδοτήσεις της Ε. Ο. Κ. στους βαμβακοκαλλιεργητές της περιοχής, όπου διαπιστώθηκαν πιστοποιήσεις από ένα κύκλωμα καλλιεργητών και εκκοκυστών ανύπαρκτων ποσοτήτων βαμβακιού, προκειμένου να εισπραχθούν επιδοτήσεις από τα Κοινοτικά Ταμεία. Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και εκκοκυστής, που ήταν αδελφός του τότε υπουργού Αριστείδη Τσιπλάκου ( ο υπουργός, τότε, είχε διαχωρίσει την θέση του από τον αδελφό του) και η υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις από άποψης δημοσιότητας, άλλωστε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν στα κάτω της και το πολιτικό κλίμα ήταν εις βάρος της.

Ο Φάνης Παπαδόπουλος, ως νομάρχης προΐστατο της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Βοιωτίας, η οποία εμπλεκόταν στην όλη διαδικασία των πιστοποιήσεων των ποσοτήτων του υπό εκκόκυση βάμβακος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άνθρωπος είχε οποιαδήποτε αποδεδειγμένη ανάμειξη στην υπόθεση, ή οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.

(Πολιτική ευθύνη μπορεί να είχε, αλλά αυτό είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα και δεν έχει σχέση με την ποινική ευθύνη του Φάνη Παπαδόπουλου, η οποία ουδέποτε αποδείχτηκε).

Σε εκείνη την συζήτηση, που μόλις χθες ο Γιάννης Μιχαλόπουλος διέγραψε καθ’ ολοκληρίαν από το ‘‘PETROUPOLIS FORUMS’’, ένας ανώνυμος με το ψευδώνυμο ‘‘paratiritis’’ είχε γράψει ότι ο Φάνης Παπαδόπουλος απομακρύνθηκε από την νομαρχία επειδή είχε καταδικαστεί για υπόθεση διαφθοράς. Ο Φάνης Παπαδόπουλος αντέδρασε μηνύοντας τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, ως υπεύθυνο για την ηλεκτρονική εφημερίδα και το forum και κατόπιν ο ‘‘paratiritis’’ ανασκεύασε το δημοσίευμα, γράφοντας ότι ο Φάνης Παπαδόπουλος απομακρύνθηκε για υπόθεση διαφθοράς.

Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και ήταν να εκδικαστεί, πρωτοδίκως, την περασμένη Τετάρτη 12/11/2008 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Για να στηρίξω τον φίλο μου τον Γιάννη, ο οποίος, εν πάση περιπτώσει, ουδεμία σχέση είχε με το δημοσίευμα (δεν μαθήτευσε, βλέπεις στην Μεγάλη του Βήχου Σχολή με τα πολλαπλά nicknames και δεν πήρε τα μαθήματα, για το πώς μπορεί να εμφανίζεται, ως ‘‘Ρόζα’’, ως ‘‘Βάϊος Φασούλας’’, ως ‘‘Παλιός’’, ως ‘‘Νίκος’’ κλπ) και ο οποίος, όταν έγινε αυτή η ιστορία, μόλις έναν μήνα προηγουμένως (τον Δεκέμβριο του 2005) είχε στήσει την ηλεκτρονική εφημερίδα και το forum και φυσικά ήταν άπειρος στα ζητήματα διαχείρισής τους και δεν επιθυμούσε να ασκήσει λογοκρισία, δημοσιοποίησα την υπόθεση της δίκης του στο forum του ‘‘ΡΕΣΑΛΤΟ’’ (Δες το άρθρο μου ‘‘ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12/11/2008 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ’’ http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2824&sid=0f000ce486baab908f040a9a5d4489cc ) και στο Indymedia (Δες το άρθρο μου : ‘‘ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12/11/2008 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ’’ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=923035 ).

Εκεί μπλέχτηκε ο Παναγιώτης Βήχος, ο οποίος, προφανώς νομίζοντας ότι ο Γιάννης Μιχαλόπουλος είμαι εγώ και χωρίς να απευθυνθεί κανείς σε αυτόν, άνοιξε ένα θρεντ στα ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΑ’’ του Forum του ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ’’, με τίτλο ‘‘ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ’’ (Δες : http://www.politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=15707 ), όπου με έναν άθλιο και εμετικό τρόπο (ίδιο των συμπεριφορών των χειρότερων στιγμών του σταλινισμού, τον οποίο ο Παναγιώτης Βήχος υποτίθεται ότι αντιμάχεται, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές, όντας καλός μαθητής του Ιωσήφ Στάλιν και των συκοφαντικών πρακτικών του Μαρξ – δες το περίφημο γράμμα της 24/1/1865, όπου ο Μαρξ ελεεινολογεί τον μόλις θανόντα Προυντόν), προσπάθησε να εμπλέξει τον Γιάννη Μιχαλόπουλο με τον ακροδεξιό εκδότη και απατεώνα Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, δείχνοντας την κάκιστη ποιότητα του χαρακτήρα του και την μικροπρέπεια, που τον χαρακτηρίζει. Το χειρότερο ακόμα είναι ότι παρενέβη και στο άρθρο μου στο Indymedia, ή έβαλε κάποιον με το ψευδώνυμο WPA, ή τον ώθησε - με την αρθρογραφία του - να κάνει την ερώτηση αν ο Γιάννης Μιχαλόπουλος είναι ο … Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Βέβαια, απάντησα έγκαιρα και η ΣΟ του Indymedia στην συνέχεια (και σωστά) αφού είδε την προβοκάτσια του Παναγιώτη Βήχου έσβησε και τα δύο σχόλια, αφήνοντας μόνον το αρχικό μου κείμενο, χωρίς τους αντιπερισπασμούς του Παναγιώτη Βήχου. Μετά το ξεμπρόστιασμα, ο Παναγιώτης Βήχος έγραψε ότι δεν ξέρει αν ο Γιάννης Μιχαλόπουλος έχει σχέση με τον χουντικό, και ότι αυτό του είναι αδιάφορο!

Αλλά όλα τα παραπάνω δείχνουν την κακή ποιότητα του χαρακτήρα του ανδρός (περί Παναγιώτη Βήχου ο λόγος).

Εν πάση περιπτώσει, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει όσα καταμαρτυρείς στον Παναγιώτη Βήχο, γύρω από την συμπεριφορά του, ως administrator του ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ’’. Αυτά που πράττει είναι άθλια και όπως ήδη σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, τα έζησα από πρώτο χέρι επί δυόμισυ μήνες στην συζήτηση για τον Καστοριάδη, που έλαβε μεγάλες διαστάσεις και περιέλαβε, περίπου, τα πάντα στην εξέλιξη της.

Τον Μπάμπη Βήχο δεν τον έχω δει. Έχω λάβει, όμως αρκετά του μηνύματα. Και εν πάση περιπτώσει, όσα έπραξε έπληξαν καίρια και τον Παναγιώτη Βήχο και το ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’, ως προς την αξιοπιστία τους.

Τώρα πια και με την δική μου βοήθεια, οι πολλές καταγγελίες του παρελθόντος, για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Παναγιώτη Βήχου, του ανθρώπου με τα 1500 πρόσωπα, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, εκ των έσω και φυσικά τον κυνηγούν και θα τον κυνηγούν δια βίου, ενώ έχουν κάνει τους σχετικούς με το Internet και τον χώρο της αριστεράς - και όχι μόνον – να γελούν με αναφιλητά και μέχρις δακρύων, με τα καμώματα και τα παθήματα του γέροντα Βήχου (ή μάλλον καλύτερα, με τα παθήματα των δύο γερόντων – διότι περί αυτού πρόκειται -, δηλαδή του Παναγιώτη Βήχου και του ‘‘Ανατροπέα’’).

Ότι βλάπτουν με την δραστηριότητά τους τον χώρο τους, είναι βέβαιο. Όπως είναι βέβαιο ότι ο χώρος τους άξιζε καλύτερης τύχης και ανθρώπων με μεγαλύτερο IQ και δίχως την πνευματική ρηχότητα των εμπλεκομένων αφεντικών του ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ’’.

Φυσικά, μην περιμένεις να εμφανιστώ ξανά στους πολυπρόσωπους μονολόγους του κ. Παναγιώτη Βήχου στο ‘‘ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’. Το επιβάλλουν λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας, αφού είναι γεγονός ότι, όταν συμμετείχα στην (ούτως ειπείν) συζήτηση για τον Κορνήλιο Καστοριάδη, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο Παναγιώτης Βήχος θα χρησιμοποιούσε, σε τέτοια απίστευτη έκταση, αυτήν την τακτική της πολυκέφαλης λερναίας ύδρας, ως συζητητής και υβριστής μαζύ, με τις απίθανες μεταμορφώσεις του και τις άθλιες πρακτικές του, τις οποίες έζησα στο πετσί μου, από τις ρυπαρές επιθέσεις του Παναγιώτη Βήχου, με το ψευδώνυμο ‘‘Παλιός’’, παρά το γεγονός ότι στράφηκαν εναντίον του, γελοιοποιώντας τον, διότι – εδώ που τα λέμε – είναι ανίκανος να στήσει, έστω και μια απλή προβοκάτσια.

Αυτά τα ολίγα.

(Τις φωτογραφίες τις βάζω για να δεις ότι εμείς οι τρεις που αναφέρω υπάρχουμε και ουδεμία σχέση έχουμε με τον Π. Βήχο. Όσον αφορά τον Μπάμπη Βήχο, γράφτηκε μέλος στο PETROUPOLIS FORUMS http://www.phpbbserver.com/pfor/ , αλλά δεν τον έχουμε δει).

Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα….