(Η οικογένεια δεν ξεχνά όσα τράβηξαν ο γενάρχης της, από την προδοσία του 1993 και η Ντόρα, το 2009 και με αφορμή τις εκκρεμότητες του πρώην πρωθυπουργού, με την Novartis, θα τον στείλει εκεί που πρέπει).

 


 

 
 
 
 
 
 
Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, παρά τις πανειλημμένες πολιτικές σφαλιάρες, που έχει δεχθεί, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (ο οποίος, ούτε Επίτροπο στην Commission, τον έκανε, επικαλούμενος γελοιποιητικές, για τον πρώην πρωθυπουργό, δικαιολογίες, ούτε στην προεδρία του κράτους τον προώθησε), επιμένει να θέλει να το παίζει παράγοντας, στην εσωκομματική ζωή της Νέας Δημοκρατίας και - ακόμη χειρότερα -, στα όσα αφορούν την κυβέρνηση, τα οποία, βεβαίως, βρίσκονται, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του νυν πρωθυπουργού.
 
Στην πραγματικότητα, έχει αντιληφθεί το δυσοίωνα μέλλον, που του επιφυλάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ευρεία οικογένειά του, εξ αιτίας της πολιτικής προδοσίας, που διέπραξε, τον Οκτώβριο του 1993, ανατρέποντας, με την δημιουργία του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης και με το σύστημα της σαλαμοποίησης, την κυβέρνηση του πατρός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τελευταία πράξη την ανεξαρτητοποίηση του, τότε, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Συμπιλίδη, που οδήγησε, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε αδιέξοδο και στην αναγκαστική πρόωρη προσφυγή, στις βουλευτικές εκλογές της 10/10/1993, στι οποίες το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου θριάμβευσε. 
 
Ας θυμηθούμε τα όσα έχει πει, στον Αλέξη Παπαχελά, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όσα έγιναν, στο παρασκήνιο, εκείνη την εποχή, με την συναυτουργία του Αντώνη Σαμαρά, πίσω από τον οποίο βρίσκονταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Σωκράτης Αλαφούζος και το σύνολο, σχεδόν, της εντόπιας ολιγαρχίας :
 
 
"Να με ρίξει δεν το είχα υποψιαστεί ποτέ. Ο Σαμαράς όταν έφυγε δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μείνει 4 χρόνια και ότι αυτός δεν επρόκειτο να συντελέσει στην πτώση της κυβερνήσεως. Αλλά, η πολιτική του αυτή άλλαξε στην πορεία και τελικά επεδίωξε ανοιχτά την ανατροπή της κυβερνήσεως. Ο Σαμαράς μοναχός δεν είχε επαρκείς δυνάμεις για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αλλά βρέθηκε στην ίδια πλευρά με πολλές δυνάμεις, κυρίως με τους διαπλεκόμενους. Όλοι οι διαπλεκόμενοι, όλοι χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, συμμάχησαν. Διότι η δική μου κυβέρνηση είχε ένα χαρακτηριστικό, το οποίο βέβαια στην Ελλάδα δεν αρέσει. Κανείς δεν αισθανόταν ότι μας διευθύνει, ότι μας έχει στο χέρι. Είχα φίλους, στήριξα φίλους στα σωστά, εκεί που είχαν δίκιο. Ποτέ δεν το αρνήθηκα αυτό, αλλά ποτέ δεν έγινα δούλος κανενός. Ήμουν ανεξάρτητος και ασυμβίβαστος. Και παρά ταύτα, δεν θα πέφταμε. Διότι πέσαμε σε μία στιγμή που ουσιαστικά βουλιάξαμε στο λιμάνι. Οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που αποτολμήσαμε εμείς τότε, που ήταν κυρίως ο ΟΤΕ και οι αστικές συγκοινωνίες, είχαν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ο ΟΤΕ είχε τελειώσει....".
 
"Ο Σαμαράς είναι πίσω από αυτήν την ιστορία. Αυτός που έκανε όλη τη δουλειά για την ανατροπή της κυβέρνησης. Είχε μεν την άτυπη συμφωνία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στις θέσεις που υποτίθεται ότι πίστευε - διότι ο Σαμαράς δεν είχε καμία θέση, απλώς αυτό που θεωρούσε ότι τον συνέφερε έκανε....".
 
"Ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί φεύγοντας ότι αυτός θα τηρήσει την αρχή της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση, εφόσον εξελέγη για τέσσερα χρόνια, θα την άφηνε να τελειώσει τη θητεία της. Άλλαξε γνώμη. Ο Κόκκαλης μας έριξε, αλλά με στήριξη ουσιαστικά από τον Σαμαρά, διότι χωρίς τον Σαμαρά, ο οποίος έφτιαξε το κόμμα το διασπαστικό, ο Κόκκαλης δεν μπορούσε να διανοηθεί να προχωρήσει....". 
 
"Δεν έφτανε μοναχός του ο Κόκκαλης να ρίξει την κυβέρνηση. Ούτε τα διαπλεκόμενα έφταναν. Χρειαζόταν, και δεν μου αρέσει η φράση, γιατί τη χρησιμοποιούσε ο Παπανδρέου, ο Εφιάλτης για να περάσει στις Θερμοπύλες....".
 
"Ο Κόκκαλης δεν το έχει ομολογήσει, ούτε θα το ομολογήσει μέχρι τέλους, αλλά η ανατροπή έγινε από αυτόν. Δεν θα τολμούσε όμως να το κάνει, αν δεν είχε την ολόψυχη υποστήριξη ολόκληρου του οικονομικού κατεστημένου. Με πρώτον τον Αλαφούζο, αλλά από κοντά κι όλοι οι άλλοι".
 
Μέσα, στα πλαίσια της μεγάλης προμήθειας των ψηφιακών παροχών από τον ΟΤΕ, εξυφάνθηκε, όπως λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένα σκοτεινό παρασκήνιο. 
 
Και φυσικά, δεν έχει άδικο, σε αυτόν του τον ισχυρισμό.
 
Αλλά οι διαφορές και τα όποια χρεωστούμενα, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και την οικογένεια Μητσοτάκη, δεν σταματούν, στην μακρινή εποχή του 1993 και της πληρωμένης ανατροπής της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία, ούτως, ή άλλως, ακόμη και αν κρατούσε την εξουσία, μέχρι τον Μάϊο του 1994, που έληγε η θητεία της, δεν επρόκειτο να έχει την ευκαιρία να κερδίσει τις εκλογές, που αναγκαστικά, θα γίνονταν, τότε.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε, στον δρόμο της οικογένειας Μητσοτάκη, όταν, το 2004, ο Κώστας Καραμανλής τον έβγαλε, από τα αζήτητα της πολιτικής ζωής του τόπου και τον έκανε ευρωβουλευτή και το 2007, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησής του, αφού, μετά την μεγάλη ήττα του, τότε, πρωθυπουργού, στις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009, χρησιμοποιήθηκε, από την καραμανλική πτέρυγα, ως ένα ανάχωμα, απέναντι, στην προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να κερδίσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να χάσει τις εσωκομματικές εκλογές και λίγο αργότερα, το 2010, να διαγραφεί, από το κόμμα, επειδή ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, που συνομολόγησε, με τους ξένους δανειστές ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.
 
 
Όπως φαίνεται, τώρα, έχει έλθει η ώρα της εκκαθάρισης αυτών των παλαιών λογαριασμών. 
 
Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να βρεθεί και πάλι, μπλεγμένος, στην δύσοσμη υπόθεση των δωροδοκιών της Novartis και έως τώρα, η υπόθεση της ανάμειξής του έχει αρχειοθετηθεί, από την Ελένη Τουλουπάκη και τους λοιπούς εισαγγελείς κατά της διαφθοράς (κακώς, κατά την γνώμη μου), επειδή οι κατηγορίες, για την - υποτιθέμενη, ή πραγματική - δωροδοκία του πρώην πρωθυπουργού στηρίζονται, μόνον, σε μαρτυρικές καταθέσεις, στις οποίες υπάρχουν λεπτομερείς καταθέσεις, με ημέρες και ώρες, για χρηματισμό του πρώην πρωθυπουργού, με βαλίτσες γεμάτες χρήματα, που συσκευάζονταν, στα γραφεία της Novartis Ελλάς και τις οποίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής πήγαινε, στο Μέγαρο Μαξίμου και τις παρέδιδε, στον Αντώνη Σαμαρά, όπως προκύπτει και από τις, παραπάνω, παρουσιαζόμενες φωτοτυπημένες καταθέσεις της  προστατευόμενης μάρτυρος "Αικατερίνης Κελέση"
 
Τα χρήματα, όπως είπαμε, συσκευάστηκαν, στα γραφεία της Novartis, στην Αθήνα και πήγαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, μόνο, που οι εισαγγελείς, για την διαφθορά, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν, το εάν τα χρήματα αυτά παραδόθηκαν, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, στον Αντώνη Σαμαρά
 
(Ποιοί τα πήραν τα χρήματα αυτά; Οι θυρωροί και οι φύλακες, στο Μαξίμου; Οι κηπουροί;  Οι κλητήρες; Αστεία πράγματα. Τα χρήματα αυτά τα πήραν, ή ο Αντώνης Σαμαράς, ή οι έμπιστοι άνθρωποί του, ή ο Φρουζής τους κορόϊδεψε όλους και τα έβαλε, στην τσέπη του. Το τελευταίο είναι, ελάχιστα, πιθανό και μπορεί να έγινε, για ένα τμήμα του αρχικού ποσού).
 
 
Ας δούμε το τί λεει η "Αικατερίνη Κελέση", στις 1 Δεκεμβρίου 2017 :
 
"Περί τα μέσα του έτους 2013, αν θυμάμαι καλά την περίοδο, ο Φρουζής συναντήθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος αυτού (εννοεί το Harvard Project), με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα Samsonite, τύπου τρόλλεϋ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μωβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά....".
 
 
Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 η "Αικατερίνη Κελέση" λέει :
 
"….Σε συνέχεια της από 01.12.2017 ένορκης κατάθεσής μου διευκρινίζω ότι το ποσό το οποίο δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στα πλαίσια του Harvard project, αποσκοπούσε να εξασφαλίσει την εύνοια του πρωθυπουργού υπέρ των εμπορικών σκοπών της νοβαρτις. Με το σχέδιο αυτό η νοβαρτις δέσμευσε δια της καταβολής χρημάτων – δώρων τους  1) Αντώνη Σαμαρά 2) Ιωάννη Στουρνάρα 3) Άδωνη Γεωργιάδη 4) Διοικητή ΕΟΠΠΥ κλπ   έτσι ώστε να συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας. Διαρκής πολιτική της Novartis ήταν η επιδίωξη επιρροής δια καταβολής δώρων (ικανών χρηματικών ποσών) στους εκάστοτε συμμετέχοντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο χώρο της υγείας....".
 
 
Στις 29 Δεκεμβρίου 2017 η προστατευόμενη μάρτυρας λέει, για την συνάντηση συνάντηση Αντώνη ΣαμαράΚωνσταντίνου Φρουζή, στο Μέγαρο Μαξίμου :
 
"Σε συνέχεια της από 1/12/2017 ένορκης κατάθεσής μου διευκρινίζω ότι το ραντεβού του Κων/νου Φρουζή με τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου κλείστηκε και ρυθμίστηκε από τη γραμματέα του, με τέτοιο τρόπο ώστε το όχημα του Κων/νου Φρουζή, αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW χρώματος μαύρου, να εισέλθει και να σταθμεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου....".
 
 
Στις 5 Ιανουαρίου 2018, η "Αικατερίνη Κελέση" κατέθεσε και πάλι για την δωροδοκία του Αντώνη Σαμαρά :
 
"…. Σε συνέχεια προηγούμενης κατάθεσής μου σας αναφέρω ότι την τελική εκδήλωση (στο Μέγαρο Μουσικής) του HARVARD PROJECT (τέλη του έτους 2013 περίπου), μέσω του οποίου δωροδοκήθηκαν μεταξύ άλλων – οι Ιωάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε η εταιρεία συμφερόντων της Λίνας Νικολοπούλου (συζύγου του Ιωάννη Στουρνάρα) MINWORK....".
 
 
Στις 28 Ιανουαρίου 2018, η προστατευόμενη μάρτυρας εξήγησε το πώς κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση αλλά και το πώς γνωρίζει ότι τα χρήματα παραδόθηκαν, στον Αντώνη Σαμαρά :
 
"Μία εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίον είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως. Μέσα της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημβρινές ώρες (14:00-15:00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW, χρώματος μαύρου) και για τον λόγο αυτόν έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επίκειται άμεσα η άφιξή του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου....".
 
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας όλα αυτά, στην πλάτη του και με δεδομένη την δυνατότητα να ξαναβγεί, στην επιφάνεια, η δικογραφία, που έχει σχηματισθεί, εις βάρος του, παρά το γεγονός ότι, τώρα, έχει αρχειοθετηθεί και εφόσον προκύψουν κάποια νέα στοιχεία, οι επιχειρούμενες αναμείξεις του πάγκακου Αντωνάκη, στα όσα πράττει και σε όσα προτίθεται να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να του βγουν, σε καλό. Αν και έτσι και αλλιώς, η τοποθέτησή του, στον σκουιδοτενεκέ της πολιτικής ζωής είναι κάτι, που βρίσκεται, σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί.
 
Και φυσικά, ουδείς πρόκειται να λυπηθεί, γι' αυτό. 
 
Ούτε, καν, αυτοί, που τώρα του κάνουν τον φίλο....